Jeżynowe Mohito |
Piękny sierpniowy weekend dobiega końca niestety, ale jeszcze chwilę możemy pocieszyć się leniwą niedzielą, romantycznym zachodem słońca i ciepłym wieczorem, a jak powszechnie wiadomo w ciepłe wieczory najlepiej smakuje zimne Mohito...
Sezon na moje ukochane jeżyny uważam za rozpoczęty, więc proponuję Państwu Mohito jeżynowe właśnie, które zresztą pierwszy raz spróbowałam podziwiając hawajski zachód słońca, a było to notabene na legendarnej plaży zwanej Sunset Beach....
Smak podobny tylko szumu fal brak... jeszcze;)Cheers!
Jeżynowe Mohito
(jedna porcja)
garść jeżyn (ok. 5 sztuk)
25 ml rumu dobrej jakości
kilka listków mięty
łyżeczka brązowego cukru (opcjonalnie - ja nie dodaję)
woda gazowana niskozmineralizowana np. żywiec, ok. pół szklanki
lód
można dodać sok z limonki, czego ja nie robię
Do dużej szklanki wrzucamy jeżyny, liście mięty, cukier (jeśli używamy), zgniatamy, zalewamy rumem, dodajemy wodę gazowaną, mieszamy delikatnie, dodajemy kilka kostek lodu.
Done!
Sunset Beach, Hawaje |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz